בניית אתרים הופכת לפופולארית יותר ויותר מדי יום. קיימות לכך מספר סיבות – הראשונה יותר בעלי עסקים מבינים כיום את החשיבות של אתר אינטרנט לצורכי שיווק. הסיבה השנייה היא שבניית אתר היא זולה היום מתמיד וקיימים כיום לא מעט פלטפורמות שמאפשרות לנו לבנות אתר בחינם, ולא מצריכות ידע בעיצוב גראפי או בתכנות.
מה צריך כדי לבנות אתר?
קניית דומיין:
לפני שאנו מתחילים בפרויקט בניית אתרים, נזדקק לדומיין , או במילים אחרות – כתובת אינטרנט לאחסון האתר. רצוי שהדומיין יהיה קליט ויכיל מילים הקשורות לאתר שלנו. הדומיין יכול לכלול אותיות בעיברית ורצוי לבחור סיומת מתאימה לפי אזור גיאוגרפי או לפי המטרה של האתר. כך למשל:
סיומת CO.IL היא הסיומת שמזוהה עם אתרים ישראלים.
סיומת COM היא הסיומת העולמית שמסמלת אתרים מסחריים ופרטיים.
סיומת ORG היא הסיומת העולמית שמסמלת אתרים של ארגונים.
סיומת AC מסמלת מוסד לימודים, או אקדמיה.
סיומת GOV מסמלת אתרים ממשלתיים או מוסדות ממשלתיים.
עיצוב האתר:
זה הוא אחד השלבים שדורשים את מירב המאמצים המקצועיים. במידה ואין לכם רקע בעיצוב ייתכן שלא יהיה מנוס מפנייה לחברת בניית אתרים על מנת להיעזר בשרותיה. במידה ואתם מעדיפים לחסוך בעלויות תוכלו להשתמש ב- עיצובים מוכנים שזולים משמעותית מעיצוב מותאם ללקוח. אופציה נוספת היא להשתמש במערכות חינמיות לניהול תוכן כמו וורדפרס שתאפשר לכם להתקין תשתית לבלוג מקצועי שינוהל על ידכם ותוכלו על ידי מעט מחקר ברשת להתקין אותו בעצמכם. עם זאת אין ספק כי שום עיצוב מוכן או מערכת בלוגים לא תיתן לכם תוצאות ברמה שחברת בניית אתרים מקצועית ומנוסה מסוגלת לספק.
תכנון האתר:
זה נשמע אולי טריויאלי אבל חשוב להדגיש זאת. לפני שאתם פונים לחברת בניית אתרים חשבו על מהות האתר שלכם, קהל היעד שלו והמסר שהאתר אמור להעביר. תכננו אותו בצורה כזו שתתאים ליעדים שהגדרתם, שיהיה פשוט ככל שניתן ונוח לניווט ושימוש. בשלב זה כדאי שתאספו מעט מודיעין עסקי על הנישה שלכם. אל תתביישו להיכנס לאתרים המוצלחים ביותר ברשת בתחום אליו אתם שואפים להיכנס ו"לאמץ" מהם אלמנטים של בניית אתרים שמחזקים את האתר שלהם. כמובן שאין בשום אופן להפר זכויות יוצרים על תוכן של אתרים אחרים, אלא רק לשים דגש לקווים מבניים, לוגיים ועיצוביים באתר שיוכלו להיות שימושיים גם אצלכם. זה לגיטימי לחלוטין, ותהיו בטוחים שגם הם עשו זאת לפני שהעלו את אתרם לאוויר.
תכנות האתר:
אחרי שסיימתם לאפיין את האתר עם החברה שבונה לכם אותו, ואחרי שאישרתם את העיצוב הגראפי של האתר, שלב התכנו מגיע וכן המתכנתים יהפכו את החלום למציאות.
ישנם שלושה שפות שולטות לבניית אתר והן PHP, ASP, FLASH, כל שפה והמאפיינים שלה וצורת העבודה שלה, מה שחשוב לכם לדעת שבמידה ותרצו אתר שיהיה מקודם במנועי החיפוש השונים יהיה עדיף לבנות אותו באחת מן השפות PHP או ASP.
שפות התכנות למעשה מחוללות או "מדפיסות" את דפי האתר לפי בקשה שלכם. והן מהוות את מערכת הניהול של האתר.
אחסון אתרים:
יש לנו דומיין – מצוין! עכשיו נזדקק לשרות אחסון אתרים על מנת שיהיה לנו שטח לאחסון האתר. קיים לא מעט היצע בשוק אחסון אתרים. יש לוודא שמעבר למחיר אטרקטיבי ניקשר לחברת אחסון אתרים ותיקה ואמינה, שכן לאיכות האחסון ומהירות השרתים יכול להיות השפעה ישירה על איכות הגלישה שהאתר שלנו יספק, שרת אמין ייתן לנו אתר זמין ברשת, ושרת מהיר יגום לכך שהאתר שלנו יטען מהר. חשוב לוודא שלחברת אחסון האתרים יש מחקלת תמיכה טכנית יעילה, תוכנות סטטיסטיות.
במידה והאתר שלכם פונה לקהל יעד במדינה זרה, מומלץ לאחסן את האתר בחברת אחסון בעלת שרת מקומי על מנת שהגולשים באזור היעד ייהנו מאתר שנטען מהר.